Общи условия

Тези Общи условия уреждат взаимоотношенията между Продавачите и Потребителите (клиентите), които ползват електронния магазин www.huxymascots.com на фирма „Маскот Мастърс“ ЕООД за покупка на стоки.

1. Дефиниции

ПРОДАВАЧ” е търговец, който продава свои стоки чрез електронния магазин. Продавачът е лицето, с което Потребителят сключва договор за продажба от разстояние на конкретна стока (артикул) в електронния магазин.

ПОТРЕБИТЕЛ” e дееспособно лице, което се е съгласило с настоящите Общи условия във връзка със заявяването и закупуването на предлаганите чрез електронния магазин стоки.

ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН” е Интернет сайтът www.huxymascots.com, който служи като виртуална платформа за предлагане на стоки за продажба и за постигане на съгласие между ПРОДАВАЧ и ПОТРЕБИТЕЛ за покупко-продажба на конкретна стока (артикул).

ПОРЪЧКА” е направената от Потребител заявка към електронния магазин за покупка на една или повече конкретни стоки (артикули). Поръчката се опакова и изпраща по куриер към предварително посочен в поръчката от Потребителя адрес, след като бъде потвърдена по имейл или телефон. Потвърждението по имейл става с изпращане на имейл (електронно писмо). Потвърждението по телефон става след обаждане от служител на онлайн магазина.

ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА” е сключеният от разстояние чрез настоящия електронен магазин договор за покупко-продажба на стока между Продавач и Потребител.

„КУРИЕР” е търговец, който физически доставя закупената стока до посочен от Потребителя адрес и работи при изискванията на Закона за пощенските услуги.

2. Условия за ползване на електронния магазин

Разглеждането на електронния магазин е напълно свободно и достъпно от всички точки на света.

За да се пазарува от електронния магазин е необходима регистрация с парола.

3. Поръчка на стоки

3.1. Извършване на поръчка

За да се направи поръчка от електронния магазин, Потребителят трябва да посочи:

  • име;
  • имейл адрес;
  • телефон;
  • адрес за доставка;
  • данни за фактуриране, в случайте когато потребителя желае издаване на данъчна фактура;

При успешно направена поръчка, Потребителят получава електронно писмо на посочения от него имейл адрес. В електронно писмо се посочва поръчаната стока, номерът на поръчката, датата и часът, в който е направена поръчката.

В случай, че поръчаната стока не е в наличност, консултантът уведомява Потребителя.

3.2. Отказ от поръчка

Потребителят може да откаже направена поръчка, без да е необходимо да упоменава причини за отказа.

Отказ на поръчка може да се направи по телефона или чрез електронно писмо (имейл) до имейл адрес: mascotmasters.design2@gmail.com.
Потребителят трябва да предостави: номер на поръчката, телефонен номер, име и имейл адрес с които е направена поръчката.

4. Плащане

Заплащането на направена поръчка от потребител може да се извърши чрез „наложен платеж“ и с банков превод.

4.1. Плащанане с „наложен платеж”

Заплащането на поръчаната стока се извършва с „наложен платеж” – плащане в брой на куриера при доставката след преглед и тест на стоката. Клиента заплаща стойността на поръчаните продукти и доставката.

4.2. Плащане с банков превод

Потребителят трябва да извърши плащането директно от банковата си сметка, като основание за плащане е необходимо да въведе номера на поръчката. Поръчката ще бъде обработена след получаването на превод по нашата сметка.

5. Доставка на поръчани стоки

„Маскот Мастърс“ ЕООД извършва доставката на поръчаните през онлайн магазина стоки чрез куриерски фирми Еконт.

Срокът за доставка на поръчката е от 3 до 7 работни дни, считано от датата на потвърждението й, за игри и парти костюми, и от 3 до 10 дни за Маскот парти костюми.

Цените за доставка до адрес на клиента се калкулират спрямо тарифите на куриерска фирма Еконт и не се включват в общата цена на поръчката!

Доставката на поръчана стока не се извършва в събота, неделя и в официални празници.

6. Условия за връщане

Можете да върнете продукти в рамките на 14 дни, считано от момента на получаване на поръчката, като използвате Формуляр за връщане на продукти.

Продуктите трябва да бъдат неизползвани и да са с ненарушен търговски вид.

Възстановяване на сумата става по банков, на посочената от Вас във Формуляра за връщане банкова сметка.

Доставката е за сметка на клиента.

7. Алтернативно решаване на спорове

При възникване на спорове, свързани със задължения, произтичащи от договори за онлайн продажба, при които не е постигнато споразумение, Потребителят има право да отнесе спора към органите за алтернативно решаване на потребителски спорове (АРС) при условията и по реда на чл.181а и сл. от ЗЗП.

Допълнителна информация относно алтернативното решаване на потребителски спорове можете да намерите в уеб сайта на Комисията за защита на потребителите на адрес https://kzp.bg в секция „АЛТЕРНАТИВНО РЕШАВАНЕ НА СПОРОВЕ“ и в Европейската платформа за ОРС на адрес https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=BG.

8. Костюми под наем

8.1. Доставка и връщане

Посочените цени за наем на костюми са за срок от 24 часа, като в цената влиза и времето в което костюма пътува (т.е. ако костюма е нает за 21.10 например, ние го изпращаме на 20.10, вие го връщате на 22.10, а цената не се променя).
Необходимо е да заявите желания костюм поне 7 дни преди датата на събитието.
Костюмите се доставят в добър и чист вид, в подходяща транспортна опаковка и апелираме връщането да е по същия начин.
Работим с куриерска фирма Еконт.
Транспортните разходи и в двете посоки са за сметка на клиента.
Стандартно доставката на 1 кашон от офис до офис на Еконт е приблизително 7-8 лв., от офис до адрес приблизително 12 лв. (посочените цени за доставка са ориентировъчни).
Връщането на костюма се извършва на следващия работен ден, като клиента заплаща транспортите разходи.
Адресът за връщане е следният: гр.Пловдив, офис на Еконт „Скобелева майка“, Маскот Мастърс ЕООД, 0876960706.

ВАЖНО: В случай, че костюмът не бъде върнат на договорената дата, наемателят дължи обещетение в размер на наемната цена за всеки просрочен ден. Задължените лица се предават на фирма за събирания на вземанията.

8.2. Плащане

Заплащането се извършва с „наложен платеж” – плащане в брой на куриера при доставката след преглед на костюма. Клиента заплаща стойността на наема на костюма и доставката.

9. Политика на поверителност

За да се запознаете с това какви лични данни събираме, как ги обработваме и съхраняваме, моля прочетете нашата Политика на поверителност.

10. Как да се свържете с нас?

„Маскот Мастърс“ ЕООД:

  • Седалище и адрес на управление: гр. Пловдив, бул. „Цариградско шосе“ 51
  • Телефон: 0876 960 706
  • Имейл адрес: mascotmasters.design2@gmail.com